Miljövänlig och ekologiskt hållbar

Miljövänlig och ekologiskt hållbar©

Ekologisk Hållbar / Miljövänlig

Miljövänlig Två Centimeter Klinker och dess gröna meriter.
2cm klinker är miljövänlig hos Pronto Kakel® i MalmöMinskning av koldioxid / CO2 i Produktionen.

På senare år har fabriken minskat sina CO2-utsläpp med minst 17 ??%. Nya investeringar för en ytterligare minskning planeras, med hjälp av tekniker för att återanvända den värme som genereras under produktionsprocessen och skapa energi genom kraftvärme.

 

Grön energi.

2cm klinker förbrukar lite energi hos Pronto Kakel® i Malmö

 

All el som används i produktionen kommer från vindkraft och vattenkraft.

 

Inget Avfall.

2 cm klinker produceras genom ett tillvägagångssätt med noll avfall.

Återvunna material.

2cm klinker är återvinningsbar hos Pronto Kakel® i Malmö

 

Två Centimeter Klinker tillverkas med upp till 30 % återvunnet klinker material.

 

Lokala råvaror.

Om möjligt använder våra fabriker lokala råvaror det är källan till produktionen av våra 2cm klinker, allt övrigt material som inte kan hittas lokalt kommer från Europa med en maximal resa högst 800 km.

Vatten H2O Hantering.

100 % av det avloppsvatten som produceras under tillverkningsprocessen uppsamlas och återanvändas.

Återvunnet / Återvinnings förpackningsmaterial.

2cm klinker återvinns och produceras miljövänligt hos Pronto Kakel® i Malmö

Alla våra papper förpackningsmaterial är tillverkade av återvunnet papper och är dessutom återvinningsbara. Alla europeiska transporter av våra produkter är på återanvändbara ” Europallar ”.

 

En livscykelanalys ( LCA ) även känd som en ”eko – balans” eller vaggan – till – graven – analys ; Det är den utredning och utvärdering av miljöpåverkan av en viss produkt eller tjänst som orsakats eller motiveras av dess existens.

Lång livstid.

2cm klinker har en lång livstid hos Pronto Kakel® i Malmö

Två Centimeter Klinker har en ytterst lång livscykel tekniskt, Så kan 2 cm Klinker användas i många hundra år utan förändring av vare sig utseende eller tekniska egenskaper som t.ex. Frostbeständigheten, fläckbeständigheten, eller hårdheten.

 

Produkten är avsedd för torr installation som t.ex vid normal stenläggning vilket eliminerar användning av lim, cement, avjämningsmassor / flytspackel, fogning etc. Det inte bara minskar skadliga utsläpp och mängden av koldioxid / CO2 utan minskar även transportkostnaderna och installationstiden kan reduceras på byggarbetsplatserna. Även damm och andra föroreningar som produceras vid en traditionell installation minimeras. Alla dessa faktorer bidrar till att skapa betydande kostnadsbesparingar för installatörer och byggentreprenörer.

Pronto Kakel® i Malmö har även startat en kakelblogg öppen för alla där man kan ställa frågor till oss och till andra som följer kakeltwitter.com®. på kakeltwitter® postar vi även relevant information om t.ex. den senaste trenderna inom kakel, klinker, marmor mm. Skriv gärna en rad på vår blogg så hjälper vi till så gott vi kan!

Behöver du hjälp med att rita ditt badrum i 3D? Kontakta oss gärna för mer information: info@prontokakel.se

Var importerar Pronto kakel® sitt kakel och klinker samt marmor och skiffer ifrån? Pronto kakel® hämtar allt vårt material som vi säljer i trakterna kring Modena i norra Italien. Italienarna är utan jämförelse bäst på både kvalité och design välkomna in och se själva i vår butik i Vellinge 10 km söder om Malmö. Eller köp utvalda produkter direkt i vår nätbutik.

© Copyright Pronto Kakel® 2014 all rights reserved.