2 cm klinker

Behöver du en klinker platta att lägga direkt på marken? kika då på Pronto Klinkerdäck®

2 cm klinker från Pronto Kakel® i Malmö. ©

Klinker Golv för Uterum, Terrassen, Uteplats, Balkong och Altan. Perfekta även till stenläggningar och trappor för utomhusbruk 2 cm klinker läggs utan fix som ett trädäck fast utan reglar, spik/skruv eller plintar. Även kallad uteklinker.

Vad är 2 cm klinker? 2 cm klinker är ett material som är perfekt som utomhusklinker även kallat trädgårdsklinker denna typ av klinker är givetvis frostsäker och fläcksäker. Läs mer om utomhus klinker och dess tekniska egenskaper.

Klinker plattorna med tjocklek två centimeter läggs ovanpå speciella fötter som finns i höjd från 2,8 cm upp till 55 cm, 2 cm klinker tål en belastning på 1450 kg / platta och går även utmärkt att lägga direkt i gräset på tomten. Eller varför inte på garageuppfarten med hårdgjort underlag av makadam. Två Centimeter Klinker går utmärkt att köra bil på.

2 cm klinker är särskilt utformad för snabb och enkel gör det själv installation. Det finns inget behov av spik, skruv, fästanordningar eller lim. Och i de flesta fall kommer du inte ens behöva något annat verktyg än ett måttband! Även om du inte har några snickeri färdigheter eller gör det själv kompetens, kommer du normalt att tycka att det är lätt att installera två centimeters klinker plattorna själv. Klicka på länken nedan och se en kort video.

Pronto Klinkerdäck® på Youtube

2cm klinker på justerbara fötter med limmad poolkant i 2cm klinker.

Den enda gången du kommer att behöva ytterligare verktyg är om du behöver montera 2 cm klinker runt brunnar eller rör eller kapa plattor för att anpassa ett speciellt område intill huset. Även i detta fall kan våra plattor 2cm klinker lätt kapas med en vattensåg (går att hyra på t.ex. Lyft & Byggmaskiner AB eller Ramirent), en vinkelslip eller bara en kapmaskin, men i vissa installationer när det är många skärningar kan du behöva en specialist med vattensåg för att kapa eller borra hål i klinkerplattorna.

Även om två centimeter klinker kan läggas över de flesta hårda ytor ( betong, asfalt, grus, hård jord), är det viktigt att det inte finns några stora sprickor, bulor eller fördjupningar som skulle kunna orsaka att plattorna kan komma att ligga ojämnt eller ”vippa” på ytan, och eventuellt skapa en snubbelrisk. Om ytan är särskilt grov eller sprucken, ska du först avjämna den med makadam eller flytspackel. Ytan skall jämnas väl och packas med padda och lämpligtvis täckas med en Platonmatta för att undvika sättning och ogräs.

Två centimeters klinker i sanden Pronto Klinkerdäck®
Utomhusklinker kan man lägga direkt i sanden

Pronto Kakel® i Malmö har även startat en kakelblogg öppen för alla där man kan ställa frågor till oss och till andra som följer kakeltwitter.com®. på kakeltwitter® postar vi även relevant information om t.ex. den senaste trenderna inom kakel, klinker, marmor mm. Skriv gärna en rad på vår blogg så hjälper vi till så gott vi kan!

Behöver du hjälp med att rita ditt badrum i 3D? Kontakta oss gärna för mer information: info@prontokakel.se

Var importerar Pronto kakel® sitt kakel och klinker samt marmor och skiffer ifrån? Pronto kakel® hämtar allt vårt material som vi säljer i trakterna kring Modena i norra Italien. Italienarna är utan jämförelse bäst på både kvalité och design välkomna in och se själva i vår butik i Vellinge 10 km söder om Malmö, Eller köp utvalda produkter direkt i vår nätbutik.

© Copyright Pronto Kakel® 2023 all rights reserved.